Jak správně vybrat LED žárovku | SOLIGHT

Jak správně vybrat LED žárovku

08.01.2024 #Ze světa osvětlení

Světelné žárovky hrají klíčovou roli ve vašem domě nebo pracovním prostoru. Výběr správné LED žárovky může výrazně ovlivnit nejen osvětlení, ale i vaše náklady na energii. Ale před nákupem první LED žárovky je důležité zvážit několik faktorů, abyste si vybrali tu, která bude vyhovovat vašim potřebám. V tomto blogovém článku vám poskytneme užitečné tipy, jak správně vybrat LED žárovku.

1. Svítivost (lumeny)

Svítivost je jedním z nejdůležitějších faktorů při výběru LED žárovky. Míra svítivosti se měří v lumenech (lm). Čím vyšší hodnota lumenů, tím svítivější bude žárovka. Při výběru LED žárovky si uvědomte, kolik světla potřebujete v daném prostoru. Pro obývací pokoj nebo ložnici můžete zvolit žárovku s nižší svítivostí, zatímco pro kuchyň nebo pracovní stůl budete potřebovat více světla.
Tip: Solight LED Žárovka se svítivostí 1650lm

2. Barva světla (teplota barvy)

Barva světla je dalším důležitým faktorem. Teplota barvy se měří v kelvinech (K). Nižší hodnoty kelvinů (např. 2700-3000K) znamenají teplejší bílé světlo, což je ideální pro obývací prostory a ložnice. Vyšší hodnoty kelvinů (4000K a výše) produkují studenější bílé světlo, což je vhodné pro kancelářské prostředí nebo koupelny. Zvažte, jaká teplota barvy bude nejlepší pro konkrétní místnost.

3. Úhel svitu

Úhel svitu ovlivňuje rozložení světla v prostoru. LED žárovky s úzkým úhlem svitu jsou vhodné pro zaměření světla na určité místo, jako jsou výklady nebo umělecká díla. Široký úhel svitu je ideální pro vytvoření rovnoměrného osvětlení větších prostor.

4. Energetická třída

Energetická třída určuje úroveň energetické účinnosti LED žárovky. Žárovky s vyšší energetickou třídou jsou úspornější a pomáhají snižovat náklady na elektřinu. Zkontrolujte štítek nebo popis produktu, abyste zjistili, do jaké energetické třídy žárovka patří.
Tip: Extra Úsporná LED žárovka Solight v energetické třídě "A"

5. Druh patic

Paticí žárovky se myslí její základní tvar a velikost, která se musí shodovat s patičkou vašeho svítidla. Nejběžnější patičkou pro LED žárovky je E27 (velká závitová patice) a E14 (malá závitová patice), ale existují i další varianty, jako GU10 nebo G9. Ujistěte se, že vybíráte žárovku s patičkou, která odpovídá vašemu svítidlu.
Žárovky s paticí E27
Žárovky s paticí E14

6. Délka životnosti a záruka

LED žárovky mají obvykle velmi dlouhou životnost, ale mohou se lišit v záruce poskytované výrobcem. Zkontrolujte, jak dlouhou životnost a záruku nabízí konkrétní žárovka. Dlouhá životnost a delší záruka vám ušetří peníze na výměně žárovek.

7. Značka a spolehlivost

Zvolte žárovky od důvěryhodných výrobců a značek, které jsou známé pro svou kvalitu a spolehlivost. Kvalitní LED žárovka bude mít lepší výkon a delší životnost.

8. Odborné rady a recenze

Pokud si nejste jisti, neváhejte požádat o radu odborníka na osvětlení nebo vyhledejte recenze a hodnocení konkrétních LED žárovek od jiných zákazníků. To vám může pomoci při rozhodování.

Závěr: Vaše světlo, vaše rozhodnutí

Správný výběr LED žárovky může znamenat rozdíl mezi úsporou na energii a optimálním osvětlením vašeho prostoru. Mějte na paměti své potřeby, preferovanou teplotu světla a další faktory, které jsme zmiňovali v tomto článku. Důkladné zvážení těchto aspektů vám pomůže najít ideální LED žárovku pro vaše potřeby a prostředí. Osvětlete svůj svět správně a užívejte si výhody úsporného a efektivního osvětlení!

 



Další články

© 2023 Solight Holding s.r.o. | Nastavení soukromí