Stupeň krytí IP65 - LED osvětlení pro venkovní prostředí | SOLIGHT

Stupeň krytí IP65 - LED osvětlení pro venkovní prostředí

14.02.2024 #Ze světa osvětlení

Při výběru LED osvětlení pro venkovní prostředí je jedním z klíčových faktorů jeho odolnost proti prachu a vodě. Stupeň ochrany IP65 hraje v tomto směru klíčovou roli, poskytující uživatelům jistotu, že jejich osvětlení vydrží i v náročných podmínkách.

Co znamená stupeň ochrany IP65?

Stupeň ochrany IP65 je standardní klasifikace, která charakterizuje odolnost elektronických zařízení proti prachu a vodě. Konkrétně označuje, že zařízení s touto klasifikací je chráněno proti prachu v dostatečné míře a je odolné vůči stříkající vodě z libovolného směru. V kontextu LED osvětlení to znamená, že svítidlo s IP65 je schopné odolat náročným povětrnostním podmínkám.
TIP: Reflektor Solight se stojanem a stupněm krytí IP65

Odolnost proti prachu

Stupeň ochrany IP65 zajišťuje, že LED osvětlení je chráněno před prachem a nečistotami. Tato odolnost je zásadní zejména ve venkovních prostředích, kde je přítomnost prachu častá. Bezpečnostní opatření proti prachu zajistí, že světlo bude efektivně fungovat i při náročných podmínkách a bude mít delší životnost.

LED pásek se stupněm krytí IP65

 

Ochrana proti vodě

Druhou klíčovou vlastností stupně ochrany IP65 je odolnost proti vodě. LED osvětlení s touto klasifikací je navrženo tak, aby vydrželo stříkající vodu z libovolného směru, což znamená, že se může bezpečně používat venku, i když je vystaveno dešti nebo jiným vlhkým podmínkám. To je zvláště důležité při osvětlování teras, zahrad nebo veřejných prostor.
TIP: Voděodolné svítidlo Solight WO820

Využití ve venkovním osvětlení

Stupeň ochrany IP65 je ideální pro venkovní osvětlení, ať už se jedná o svítidla pro zahradu, terasu, chodníky nebo veřejné prostranství. Bezpečně odolává nejen nepříznivým povětrnostním podmínkám, ale také zvyšuje bezpečnost a dlouhodobou spolehlivost osvětlení ve venkovním prostředí. V případě, že hledáte LED osvětlení pro venkovní použití, mějte na paměti stupeň ochrany IP65. Tato klasifikace poskytuje uživatelům klid a jistotu, že jejich osvětlení bude fungovat spolehlivě za každého počasí, přispívajíc k bezpečnému a útulnému prostředí.



Další články

© 2023 Solight Holding s.r.o. | Nastavení soukromí